Boganmeldelser

Står du og mangler en sød, sjov, klog og velskrevet sommerbog? Så bør du gå uden om denne her

Den foregår på et wellness resort, men var alt andet end afslappende læsning.

Titel: Nine perfect strangers (på dansk: Et fængslende møde)
Forfatter: Liane Moriarty
Udgivet: 2018
Sidetal: 434

Jeg var ikke på udkig efter stor litteratur. En god og fængende sommerbog var egentlig alt, hvad jeg ledte efter. Alligevel blev jeg fælt skuffet over Big little lies-forfatterens nyeste bog, Nine perfect strangers, som finder sted på et lækkert wellness resort langt ude på landet i Australien.

Plottet er simpelt: Ni helt forskellige personer tjekker ind til på det samme lækre wellnesshotel, der lover, at man vil forlade stedet som en helt ny person efter et ophold på bare ti dage. Den karismatiske og mystiske russiske kvinde Masha leder stedet på sin helt egen måde – et sted mellem genialitet og sindssyge.

Ideen var sjov nok. Jeg kedede mig bare ret meget efter kort tid, og så er 400+ sider ret langt. Hovedpersonen er den midaldrende kærlighedsforfatter Frances, der får hedeture og dårlige anmeldelser, og de andre gæster har både nogle ret traumatiske grunde til at komme til ‘Tranquillum House’, og nogle lidt mere fjollede. Alt fra parproblemer over en lotterigevinst og nogle plastikoperationer til tabet af et barn.

Mit hovedproblem med historien er karaktererne, som er utroværdige og urealistiske. Man er i hovedet på dem alle sammen på skift, og det bliver simpelthen for overfladisk. Måske det er med vilje, at personerne skal være lidt karikerede og fjollede, men når forfatteren blander tragiske emner som selvmord, spædbarnsdød, stofmisbrug og dyb ensomhed ind i kabalen, bliver det hele lidt underligt. Plottet er også ret fladt, og det store twist, der sker lidt over halvvejs, er bare … sært. Jeg var ved at droppe bogen flere gange undervejs, men håbede den blev bedre. Det gjorde den ikke.

Grunden til, at den alligevel hverken får 1 eller 0 stjerner er, at den måde Moriarty beskriver de hårde oplevelser, som flere af karaktererne har, faktisk var rørende, og to gange fik jeg våde øjne. Men, UF, hvor kunne hun have gjort meget andet mere interessant med de mange sider.

Vurdering: 2 stjerner **

Jeg ser bøger som en form for medicin. De giver energi, får mig ned i gear og giver mig lyst til at opdage og opleve endnu mere af verden. Her på bloggen deler jeg min læseglæde med jer i form af anmeldelser, lister, anbefalinger og tanker om bøger og læsning. Jeg er hverken lærer, boghandler eller bibliotekar - men jeg læser en masse bøger, som jeg elsker at snakke med andre om, og jeg håber at kunne inspirere andre til at få læst lidt mere. Bare et kapitel om dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *