Boganmeldelser

Anmeldelse af The Lost Girls of Paris: Hurtigt læst spændingsbog om kvindelige agenter

Titel: The Lost Girls of Paris (findes kun på engelsk)
Forfatter: Pam Jenoff
Udgivet af: Park Row Books, 2019, 377 sider

KORT FORTALT: En spændende og letlæst fortælling med masser af action, men som mangler lidt på karaktersiden, dialogen og det troværdige plot. Men en super fin feel good spændingsbog.

HVAD HANDLER DEN OM? En gruppe kvindelige agenter på hemmelig mission i Frankrig, som var med til at vinde Anden Verdenskrig og siden på mystisk vis forsvandt ud af historiebøgerne. Og om en kvinde som flere år senere støder på en efterladt kuffert på Grand Central Station i New York med billeder af tolv kvinder. 

MIN ANMELDELSE:

Det er en spændende historie, som jeg var helt opslugt af og læste på kort tid. Og jeg var virkelig vild med ideen, men den kunne altså godt være skrevet bedre og være lidt mere gennemtænkt. 

For det første – hvorfor overhovedet have dæknavne og dækhistorier, når ingen bruger dem? Hvor dårlig en agent har man lov at være, når man opgiver vildt vigtige oplysninger første gang tyskerne truer en smuk mand, man godt kan lide? Og hvor heldig kan man være: To af hovedkaraktererne er tilfældigvis singler og omgivet af lækre, forstående, dygtige mænd, de kan blive forelskede i på nul komma fem. 

Det jeg prøver at sige er: Man skal ikke underlægge plottet en alt for grundig granskning, men man skal læse den for, hvad den er – en virkelig spændende, actionpacked roman om seje kvinder i krigstid og de mange krumspring verden gør for ikke at give dem lige så meget ære som mænd. –

TING, JEG SÆRLIGT GODT KUNNE LIDE VED BOGEN:

  • At den sætter fokus på og fortæller om kvinder i krigstid. Og påpeger, at kvinder ikke får samme ære og hæder efter en krig, selvom deres rolle har været mindst lige så stor og vigtig som mændenes. 
  • Opbygningen, hvor man krydsklipper mellem agenttræningen, krigstiden og efterkrigstiden
  • At man følger tre forskellige kvinders historier

TING, DER IKKE VIRKEDE FOR MIG:

  • De flade og temmelig klicheprægede karakterer
  • Det lidt uambitiøse researcharbejde om, hvordan man er agent (virker det som om. Jeg har jo ikke prøvet det selv :))

LÆS DEN HVIS DU… kan lide bøgerne Blomstrende syrener eller De forsvundne roser, eller hvis du generelt er til bøger om kvinder i krig og ikke går helt vildt meget op i troværdige karakterer, men mere i et spændende plot.

MIN VURDERING: 3 ud af 5 stjerner ***

Kommentarer lukket til Anmeldelse af The Lost Girls of Paris: Hurtigt læst spændingsbog om kvindelige agenter

Jeg ser bøger som en form for medicin. De giver energi, får mig ned i gear og giver mig lyst til at opdage og opleve endnu mere af verden. Her på bloggen deler jeg min læseglæde med jer i form af anmeldelser, lister, anbefalinger og tanker om bøger og læsning. Jeg er hverken lærer, boghandler eller bibliotekar - men jeg læser en masse bøger, som jeg elsker at snakke med andre om, og jeg håber at kunne inspirere andre til at få læst lidt mere. Bare et kapitel om dagen.