Boganmeldelser

I hælene på Homeland: Anmeldelse af ‘Mit liv undercover’

Titel: Mit liv undercover
Forfatter: Amaryllis Fox, oversat til dansk af Siri Hjelm Jacobsen
Udgivet af: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag, 2020, 240 sider
*OBS! Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget*

KORT FORTALT: Enhver der elsker Homeland, spionromaner eller interesserer sig bare det mindste for efterretningstjenester og optrevling af terrororganisationer, bør skynde sig at få fingre i ‘Mit liv undercover’, som er Amaryllis Fox’ erindringsbog om hendes år i CIA.

HVAD HANDLER DEN OM? Amaryllis Fox bliver rekrutteret til CIA som bare 21-årig, og efter intens træning bliver hun sendt undercover for at forhindre at nogle af verdens mest dødbringende masseødelæggelsesvåben lander i hænderne på terrororganisationer verden over. Man følger desuden Amaryllis’ tanker om, hvordan det overhovedet er muligt at have et liv ved siden af et agent-liv.

MIN ANMELDELSE:

Det er vildt spændende at få et indblik i, hvordan man bliver trænet som agent, og hvordan man finder nye ‘aktiver’, og ikke mindst er det fascinerende at følge med i Amaryllis’ forsøg på at kombinere sin hemmelige agenttilværelse med et familieliv med mand og et barn. Jeg spoiler vist ikke noget ved at sige, at det er svært!

Den er skrevet nøgternt og som jeg forestiller mig Carrie Mathison ville have skrevet om sit liv, og der bliver ikke dvælet ved hverken det sure eller det søde.

Forvent action og et spændende kig på indersiden af et liv, de færreste af os kender til. Den fik mig virkelig til at tænke over, hvad jeg værdsætter i livet, og hvor mange der sætter livet på spil hver eneste dag, uden at nogen finder ud af det.

Den var lidt rodet i starten, hvor den handler lidt om forfatterens opvækst og lidt om hendes familie, men uden at gå rigtigt i dybden. Men så tager den fart, da den begynder at handle om oplæringen til en tilværelse som agent og følger med hende på forskellige opgaver. Den kunne måske med fordel være gået lidt mere i dybden og have vist lidt mere af det grimme og smadrede, som helt sikkert også må følge med livet som hemmelig agent, men jeg synes det ligger helt fint under overfladen også. Vil anbefale den som spændende, action-packed, fængende og hurtigt-læst – helt perfekt som sommerbog!

TING, JEG SÆRLIGT GODT KUNNE LIDE VED BOGEN:

  • De mange vanvittige historier fra felten og det spændende indblik i hvordan man træner en agent. Gad vide, hvor meget af det, der er rigtigt? Mon ikke man få ørerne i maskinen af at afsløre CIAs metoder?
  • Tempoet – man må hele tiden bare lige læse en side mere, og en til, og en til…
  • At den er skrevet nøgternt og ikke dvæler alt for meget ved detaljerne. Man fornemmer, at hun udelader en masse følelsesladede beskrivelser, måske fordi hvis man lukker det hele ind, bukker man under, og det er på en måde en stærk pointe i sig selv.

TING, DER IKKE VIRKEDE FOR MIG:

  • At den skøjter lidt hen over hendes opvækst og familie i starten – det måtte gerne have været lidt dybere og flettet ind undervejs eller måske udeladt. Det flagrede i hvert fald lidt.
  • Det er måske lidt utroværdigt, at hun altid gør det rigtige på de rigtige tidspunkter, når nu det er en rigtig erindringsbog – men på den anden side kan jeg godt forstå, at hun har valgt nogle eksempler ud, hun er stolt af og som virkede for hende og som er de ting, der er blevet hos hende.

LÆS DEN HVIS DU… elsker Homeland eller andre spionserier eller bare er nysgerrig på, hvordan agentlivet er. Den er hurtigt læst og rigtig interessant, men ikke en, der bliver siddende så længe.

MIN VURDERING: ⭐⭐⭐⭐ (4 ud af 5 stjerner)

Jeg ser bøger som en form for medicin. De giver energi, får mig ned i gear og giver mig lyst til at opdage og opleve endnu mere af verden. Her på bloggen deler jeg min læseglæde med jer i form af anmeldelser, lister, anbefalinger og tanker om bøger og læsning. Jeg er hverken lærer, boghandler eller bibliotekar - men jeg læser en masse bøger, som jeg elsker at snakke med andre om, og jeg håber at kunne inspirere andre til at få læst lidt mere. Bare et kapitel om dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *