Boganmeldelser,  Bogsnak,  Kogebøger

Der er en ny kagebog i byen til de utålmodige slikmunde

Jeg plejer ikke at anmelde kogebøger, men jeg synes jo altid selv, det er vildt brugbart, hvis nogen har testet opskrifter i en ny kogebog og siger, om de er til at finde ud af.

Så her kommer det første indlæg af to, som handler om kogebøger. Det her er en anmeldelse af bogen ‘Småkager’ af kogebogsforfatter, skribent og tv-kok Louisa Lorang.

KOLDE FACTS:
Titel: ‘Småkager’ // Forfatter: Louisa Lorang // Forlag: Lindhardt & Ringhof – Udgivet: oktober 2020 // *OBS! Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget*

Jeg har indtil videre testet to af opskrifterne i bogen: Italienske mandelsmåkager og peanutbutter-cookies, og begge blev gode og var virkelig nemme.

Peanutbutter-cookies

Især de italienske mandelsmåkager var et hit i min familie. De laves uden smør (det havde jeg nemlig ikke lige, derfor faldt valget på dem) med bare flormelis, mandelmel (eller blendede mandler), citronskal og et æg. Blandes, rulles i flormelis, og bages i 14 minutter, og så kommer der de lækreste kager ud af det – sprøde udenpå og seje indeni. De ligner en million og smager vildt godt til en espresso (som Louisa Lorang også anbefaler i opskriften). Det er sådan nogle, jeg ville servere til kaffen ved en fancy gæstemiddag.

Peanutbutter-cookies’ne smagte skønt af peanuts, men de var dog bedst på dagen, syntes jeg. De blev lidt bløde dagen efter. Måske lidt fordi jeg ikke havde en optimal kagedåse, så det er muligvis ikke kagernes skyld – ret skal være ret.

Peanutbutter-cookies’ne var de første jeg prøvede. Virkelig god smag; skulle måske have haft lidt længere, da jeg bedst kan lide dem helt sprøde.

Generelt for opskrifterne i bogen er, at de er vildt enkle og står på en halv til en hel side og så med et flot billede til. Desuden er det gode ved småkager jo, at de nærmest altid skal bages max et kvarter, så det er klart en kagebog til de utålmodige og lækkersultne.

De næste opskrifter i bogen, jeg vil prøve er:

  • Chokoladebomber (små og tykke og fyldt med nutella, ahrmen!)
  • Lakridssmåkager (lakrids og tranebær i en cookie – uhm!)
  • Dulce de leche-sandwich (savner Sydamerika så meget, når nogen siger dulce de leche, de her ku’ godt dulme rejsetrangen lidt)
  • Miso-cookies med peanuts (det lyder vildt spændende at putte miso i en kage, det er jeg nysgerrig efter at prøve)
Her er småkagebogen. Og et læs italienske mandelkager.

Og så er der flere slags julesmåkager i også, så jeg tror den bliver en god kompagnon til jul også.

Som I nok kan regne ud, kan jeg anbefale bogen – også som gaveidé til en, der elsker at bage, men som ikke gider de der bagedyst-indviklede ting.

Jeg ser bøger som en form for medicin. De giver energi, får mig ned i gear og giver mig lyst til at opdage og opleve endnu mere af verden. Her på bloggen deler jeg min læseglæde med jer i form af anmeldelser, lister, anbefalinger og tanker om bøger og læsning. Jeg er hverken lærer, boghandler eller bibliotekar - men jeg læser en masse bøger, som jeg elsker at snakke med andre om, og jeg håber at kunne inspirere andre til at få læst lidt mere. Bare et kapitel om dagen.