Boganmeldelser,  Kogebøger

Hvis du kun skulle eje én kogebog, kunne det ret godt være den nye fra Valdemarsro

ANMELDEREKSEMPLAR// hvis jeg siger Ann-Christine Hellerup Brandt, er det ikke sikkert, det ringer nogen klokker, men hvis jeg siger Valdemarsro? Så tror jeg, de fleste har prøvet at google en opskrift på den gode kartoffelsuppe, chokoladekagen eller de perfekte pandekager – og ende på lige netop madbloggen Valdemarsro.

Ann-Christine, som står bag bloggen, kan lige præcis det med at skrive nemme, indbydende opskrifter, som er til at gå til uden alt for mange ingredienser, og nu har hun udgivet en aftensmadskogebog med fokus på grønsager (det vil sige, at den ikke er hundrede procent vegetarisk, men grønsagerne har hovedrollen).

KOLDE FACTS:
Titel: ‘Grøn aftensmad’ // Forfatter: Ann-Christine Hellerup Brandt, Valdemarsro // Forlag: Politikens Forlag – Udgivet: oktober 2020 // *OBS! Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget*

Siden jeg fik bogen ind ad døren, har vi lavet tre af bogens opskrifter hver eneste uge (en af dem er allerede blevet hus-favoritten), og det er blevet nemmere at stå for dagligvarebestillingen hver søndag. Man klapper bare op i bogen, bestiller ingredienser til tre retter, og så er ugens madplan fikset. Det fungerer bare. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at det kunne være lige så nemt med andre kogebøger. Jeg har bare ikke før ramt en kogebog, hvor jeg tør og har lyst til at prøve det hele.

Søndagsmad. Salat med bagte gedeostbrød, blåbær og valnødder. Tog max en halv time, og jeg er bestemt ikke hurtig.

Det er virkelig fedt at få lavet noget mere grøn mad. Vi laver faktisk flere retter uden kød end med kød disse dage, fordi vi bruger Valdemarsro-bogen, og det er bestemt ikke noget vi plejer at være særligt gode til.

Jeg har det sådan, at jeg gad godt spise nærmest rent vegetarisk for dyrene, klimaet, sundheden, I ved, men når jeg står med hovedet i køledisken, mister jeg al inspiration og ender med hakket oksekød, to dåser flåede tomater og en pose gulerødder. Eller når vi ikke har forberedt os, bliver det også tit en købepizza eller rugbrødsmadder, og det skal der selvfølgelig også være plads til, men det er dejligt, at det nu ikke længere er af nød men lyst.

Den her spinattærte blev spist så hurtigt, at jeg ikke nåede at få taget billede af den. Jeg lavede den på en færdig grovtærtebund, og så tog det 15 min plus bagetid, dvs nok en lille time. Den var vildt god (men husk at tø spinaten op, jeg måtte koge den lidt i en gryde først)

Den opskrift, som nærmest er hele bogen værd i sig selv, og som vi har lavet klart flest gange, er vores nye go-to-ret: Tortillapizza

Tortillapizza. Vidunderet er på bordet nærmest en gang om ugen

Det tager 20 minutter alt inkl (no kidding) og er sådan set bare en pakke tortillapandekager smurt med tomatpuré og lækre toppings, og efter en tur i ovnen har man seriøst de sprødeste, lækreste hverdagspizzaer, som vinder over en rulle-ud-pizzabund any day.

Nem og god gulerodssuppe. Den ville faktisk være blevet endnu flottere gul, hvis jeg havde brugt kun gulerødder, som man skulle, og ikke halvt selleri, som jeg lige havde, men den smagte vildt godt alligevel.

Summa summarum: Det er den bedste kogebog, jeg har prøvet. Eneste finger jeg har at sætte på den er, at tiderne ikke altid passer, dvs retter der sku tage 15 minutter tager lidt mere. Men når alle retterne er så relativt nemme, holder man sig altid under en time, oftest under en halv, og så er det tilgivet. Nårh ja, og så gad jeg godt have endnu flere opskrifter, og hun må også godt lave en med kager og den slags, men det kan man vist ikke sige er denne kogebogs problem.

VURDERING: ⭐⭐⭐⭐⭐ /5

Kommentarer lukket til Hvis du kun skulle eje én kogebog, kunne det ret godt være den nye fra Valdemarsro

Jeg ser bøger som en form for medicin. De giver energi, får mig ned i gear og giver mig lyst til at opdage og opleve endnu mere af verden. Her på bloggen deler jeg min læseglæde med jer i form af anmeldelser, lister, anbefalinger og tanker om bøger og læsning. Jeg er hverken lærer, boghandler eller bibliotekar - men jeg læser en masse bøger, som jeg elsker at snakke med andre om, og jeg håber at kunne inspirere andre til at få læst lidt mere. Bare et kapitel om dagen.